+ / - | on / off

>> več videospotov

>> več fotogalerij

V nedeljo, 9. decembra, ob 16.25 v oddaji NLP na SLO1.

Kot smo že poročali, je v prvih novembrskih dneh skupina Društvo mrtvih pesnikov na filmski trak posnela videospot za svoj dolgo pričakovani povratek na glasbeno sceno. Te dni je singel Naftalin, ki se že vrti na radijskih postajah, dobil tudi svojo »MTV-jevsko« video podobo.

V naftalinskem vzdušju zapuščenega ljubljanskega hotela Bellevue so fantje, skupaj z igralci in ekipo, preživeli dva hladna snemalna dneva. Po treh uspešnih videospotih z zadnje plošče 20:00 (Me že ma da bi te, Ti si vse in 25), so tudi tokrat režijo zaupali Klemnu Dvorniku, ki je skupaj z bendom in direktorjem fotografije Milošem Srdičem tudi spisal scenarij: zapuščena vila, v kateri igra bend, glavna igralka, ki išče svoj drugi jaz, in liki iz prejšnjega stoletja, ki se ji kot kloni prikazujejo v zapuščenih sobah. Glavno žensko vlogo je odigrala mlada Viktorija Bencik. Izkazali sta se tudi kostumografinja Sanja Grcič ter maskerka Tina Lasič Andrejevič. Za stilistično podobo benda je tudi tokrat poskrbel Jack&Jones (Sportina Group).

DMP najavlja še presenečenje, saj bodo poleg osnovne verzije iz posnetega materiala pripravili več verzij videospota ter kratki igrani film kot darilo poslušalcem skupine. Fotografsko in video gradivo s snemanja bo v kratkem na voljo tudi na uradni spletni strani skupine.

 
Domovanje.com
2007 © DMP - DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV | gostovanje: domovanje.com | oblika: lukaumek.com | izvedba: cvetan.net