+ / - | on / off

>> več videospotov

>> več fotogalerij

DMP ste od 21. februarja do 21. marca lahko našli v RSL, kjer so si vzeli mesec dni časa za miksanje novih dvanajstih skladb s prihajajočega albuma s tolstojevskim naslovom Vojna in mir.

Potem ko se je novomeški studio RSL, kjer so DMP-jevci posneli vse dosedanje albume (Iskanje, Opus II, Neki rabm, da te ne pozabm in 20:00), v začetku letošnjega leta opremil z legendarno mešalno konzolo SSL ter vrhunskim outboardom, je postalo vprašanje o lokaciji miksa novega albuma odveč. S tem je RSL postal namreč eden najbolje opremljenih studiev daleč naokrog, tudi izven slovenskih meja. In kaj je lepšega od tega, da band dokonča svoj glasbeni izdelek v domačem kraju?

Iz zanesljivih virov blizu skupine smo izvedeli, da so za zadnje dodelave poleg Naftalina pripravljene naslednje skladbe (po abecednem redu): Balet, Bojna črta, Heroin, Kisik, Kje, Monsun, Otrok, Slana, Sveče, Superheroj, Trampolin in Vojna in mir. Nekatere izmed njih DMP že preizkušajo na koncertih in tako napovedujejo izid novega albuma, predvidoma sredi aprila.

Ob asistenci Tomaža Marasa, hišnega producenta in tonskega mojstra, je nad končno podobo Vojne in miru bdel Žare Pak. Če sklepamo po že slišanem Naftalinu, se nam v primerjavi s prejšnjimi izdelki Društva mrtvih pesnikov obeta nekoliko trši album, vendar bodo DMP-jevci skupaj z Žaretom Pakom svojo zadnjo besedo rekli šele po končanem miksu in masteringu oziroma na koncertih, ki bodo sledili izidu albuma.

 
Domovanje.com
2007 © DMP - DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV | gostovanje: domovanje.com | oblika: lukaumek.com | izvedba: cvetan.net