+ / - | on / off

>> več videospotov

>> več fotogalerij

Potem ko se na radijskih valovih že nekaj tednov vrti skladba Komu zvoni, drugi singel s pravkar izdanega albuma DMP, si lahko v televizijskih medijih ogledate tudi videospot zanjo.

Premierno je bil predvajan 20. maja na Čarli TV. Naslov skladbe seveda diši po znamenitem romanu Ernesta Hemingwaya in ga je treba razumeti v kontekstu, skupaj z naslovom albuma Vojna in mir. Kot je znano, je besedilo skladbe sestavljeno zgolj iz naslovov klasičnih del svetovne in slovenske književnosti, ki v medsebojnem prepletu tvorijo povsem nov besedilni svet in poslušalcu ponujajo množico interpretacij.

Po izjemno pozitivno sprejetem spotu za prvi singel Naftalin so se DMP tokrat odločili za animacijo, ki so jo ustvarili režiser in scenarist Aleš Žemlja ter profesionalna animacijska skupina Restart, v kateri so sodelovali producent Bojan Mastilovič, ilustrator Ciril Horjak in animator Janez Ferlan.

Zgodba je vpeta v navidez enolični vsakdan junaka, sramežljivega fanta, ki živi osamljeno življenje skupaj s svojim psom in ljubeznijo do romantičnih filmov. Nikoli si ne upa upreti šefu ali pogledati dekletu v oči. Stalnica njegovega bivanja je obiskovanje videoteke (knjižnice), da se lahko v samoti svojega doma izmakne resničnosti. Toda ponoči ga nosi luna in takrat je bolj pogumen. Edini problem je, da se tega zjutraj ne spomni. Lahko kljub temu še vedno najde svojo ljubezen?

Animacija, izdelana v HD-formatu, je nastajala več kot leto in pol, sama realizacija pa celo leto, kar je spet podatek, ki jo druži z maratonskim nastajanjem albuma Vojna in mir. Ogledate si jo lahko tudi na spletnem naslovu www.restart.si. kot kratki film z naslovom Ljubezenska znamenja.

 
Domovanje.com
2007 © DMP - DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV | gostovanje: domovanje.com | oblika: lukaumek.com | izvedba: cvetan.net