+ / - | on / off

>> več videospotov

>> več fotogalerij

DMP za prihajajoči 1. november in hladne jesenske dni napoveduje Sveče, nov, že 5. singel z aktualnega albuma Vojna in mir.

Sveče so skladba aristotelovske zlate sredine: ravno prav umerjene – se pravi niti agresivne niti umirjene, ravno prav nalezljivega refrena in melodije, s svojo bogato zvočno podobo pa ravno pravšnji temelj besedilu, začinjenem z ravno pravo mero čustvenosti in metaforičnosti, razpetih med neposrednostjo trenutka in kopreno skrivnosti in čudenja. Sveče bodo za marsikoga preprosto lep ljubezenski komad, obenem pa bodo rahločutnejšemu poslušalcu pomenile simbol stalnega približevanja in oddaljevanja dveh življenjskih principov, moškega in ženskega, ki se na koncu lahko zlijeta v harmonično celoto ali pa ostajata neizpolnjena v obzorju nenehnega, neskončnega hrepenenja.

Kot avtor glasbe se je podpisal glavni vokalist skupine Alan Vitezič, ki je skupaj z basistom Tomažem Koncilijo prispeval tudi del besedila. Ob njiju sta zvočno podobo sooblikovala še bobnar Marko Zajc in kitarist Jernej Zoran.

Pri nastajanju studijskega posnetka so se DMP-jevcem pridružili tudi Tomislav Jovanović – Tokac kot spremljevalni vokal ter Rudi Strnad in Aleš Suša – prvi na trobenti in drugi na alt saksofonu. Ob poslušanju skladbe boste lahko prepoznali še producentski dotik Žareta Paka.

Kaj več o spremljajočem videospotu, ki ga Tomaž, Marko in Alan prav v teh dneh snemajo v sodelovanju z režiserjem Klemnom Dvornikom (to je že njegov šesti spot z DMP) in Milošem Srdićem, ki tako kot pri spotih Naftalin in Kisik skrbi za pogled izza kamere, bo znanega že okoli 1. novembra.

Mrtvi pesniki obljubljajo, da jih boste od jeseni še bolj videvali na koncertnih odrih, saj so pred kratkim spet združili moči z Alešem Uranjekom in njegovo Agencijo Uran, ki bo v prihodnje skrbela za njihove nastope.

Foto: Borut Peterlin

 
Domovanje.com
2007 © DMP - DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV | gostovanje: domovanje.com | oblika: lukaumek.com | izvedba: cvetan.net