+ / - | on / off

>> več videospotov

>> več fotogalerij

Društvo mrtvih pesnikov se predstavlja s šestim singlom SUPERHEROJ s še vedno aktualnega albuma Vojna in mir, ki so ga izbrali fani z glasovanjem preko Facebooka. Foto: Gregor Sečen

Skupina DMP je tudi tokrat za potrebe novega singla sodelovala z ekipo odličnih sodelavcev. Skupaj s producentom Žaretom Pakom so nadgradili aranžma in tako dali skladbi novo dimenzijo. Poleg Žareta je za odličen zvok pesmi poskrbel tonski mojster Benjamin Schaeffer, ki se je izkazal že pri Naftalinu. Miks in masteriranje je potekalo v nemškem studiu Horus v Hannovru.

Od Kurta Cobaina in Che Guevare do Dalajlame in Martina Luthra Kinga: prek zgodb in imen superherojev, ki se pojavljaljajo v pesmi, DMP sporočajo, da je treba stopiti na lastno pot, si zastaviti in udejanjiti svoje cilje in na svoj mali ali veliki način spreminjati svet. Gre predvsem za popotnico mladim po srcu, naj zajadrajo na svoje križarjenje, čeprav na obzorju še ne vidijo kopnega.

Skladba »Superheroj« skupine Društvo mrtvih pesnikov je eden izmed listov drevesa spoznanja in je manifest neke generacije. Je eksplozija, supernova, ki použiva samo sebe in kaže pot v življenje v vsej njegovi polnosti, je košček vseobsegajoče resnice in spodbuda k osebnostni rasti, k iskanju, najdenju in izpolnitvi samega sebe. Vsakdo nosi v sebi kaj posebnega in vsakdo ima možnost, da vsaj enkrat, vsaj za trenutek stopi naprej, iz sivine povprečnosti v prepoznavnost odnosov, razmišljanj, idej in dejanj. S tem jasno tvega svoj mir, na dlaneh daje samega sebe drugim ... in ti ga lahko raztrgajo, se preprosto obrnejo stran ali pa mu - sledijo. Ni treba, da smo Cobaini, Kingi, Mandele, Lennoni, Gandhiji ... Vsak je lahko superheroj v svojem okolju, ko ga preraste in postane svetilnik drugim. Vsakič, ko svet čisto malo premakne proti dobremu. Vsak tak trenutek je enak večnosti.

 
Domovanje.com
2007 © DMP - DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV | gostovanje: domovanje.com | oblika: lukaumek.com | izvedba: cvetan.net