+ / - | on / off

>> več videospotov

>> več fotogalerij

Društvo mrtvih pesnikov predstavlja drugi singel s svojega retrospektivnega albuma Krog – V tvojih rokah. Skladba je bila v originalni verziji najprej uvrščena na njihovo tretjo studijsko ploščo Neki rabm, da te ne pozabm (1998), v vlogi vokalista pa tokrat Tomaž. Foto: Alan Orlič Belšak

 

Ljubezensko besedilo, ki se radikalizira v refrenski vzklik rad bi umrl v tvojih rokah nocoj, je preživelo skoraj poldrugo desetletje, v katerem so člani skupine iz mladeničev postali možje. Iste besede, ki so jih v romantičnem zanosu izrekali nekoč, s še večjo prepričljivostjo izrekajo danes, bogatejši za življenjske izkušnje, ki so jih prinesla leta.
Življenje vsakega moškega naj bi bilo po Freudu zaznamovano s hrepenenjem po ljubezni in varnem objemu ljubljene ženske. Najprej je to mati, nato ljubica ali žena, na koncu pa še mati Zemlja, ki nas nekega dne neizogibno sprejme v svoje naročje. Maksima filma, po katerem so se nekoč poimenovali, znamenite besede rimskega pesnika Horaca Carpe diem, se tako za Mrtve pesnike uresničuje tudi danes: Živeti (z veliko začetnico) je treba vsak posamezen dan, a z zavedanjem, da sedanjost stoji na preteklosti in da vsak trenutek tukaj in zdaj uresničuje košček prihodnosti.

 
Domovanje.com
2007 © DMP - DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV | gostovanje: domovanje.com | oblika: lukaumek.com | izvedba: cvetan.net