+ / - | on / off

>> več videospotov

>> več fotogalerij

Po natanko letu dni in dveh dnevih od koncerta v Kinu Šiška se bo v soboto, 22.10., ob 23.10 na RTV SLO 2 v oddaji 33/45 sobotna glasbena noč premierno odvrtel 97-minutni posnetek koncerta Društva mrtvih pesnikov KROG – 20 let s prijatelji. Napovednik koncerta si lahko ogledate TUKAJ.

 

Na male zaslone končno prihaja tudi posnetek »live« koncerta ob izidu Kroga in 20-letnici skupine, ki so ga DMP izvedli 20. 10. 2010 v ljubljanskem Kinu Šiška v družbi svojih glasbenih prijateljev in zveste publike. Društvo mrtvih pesnikov se tako predstavlja kot predvsem koncertni bend, ki zgolj s svojo avtorsko glasbo lahko prepriča, navduši in drži na nogah občinstvo vseh generacij.

Na koncertu so poleg članov benda sodelovali še klaviaturist Boštjan Artiček, ki je v zadnjem letu postal redni koncertni član skupine, Jadranka Juras, Maja Martina Merljak, Dušan Obradinović-Obra (Dan D), violinist Marijan Dović, nekdanja člana skupine Borut Tiran in Jernej Zoran ter nepogrešljiva junakinja DMP-besedil Mojca Mavec.

Skupina v tednu po televizijski premieri koncerta pripravlja izid novega, že tretjega singla z aktualnega albuma Krog, glede njegovega naslova Mrtvi pesniki ostajajo skrivnostni. Ni pa nam še uspelo stoodstotno potrditi novice, da bo posnetek koncerta izšel tudi na DVD-ju. Ne prezrite! V sobotni glasbeni noči, 22. oktobra, boste videli in slišali Društvo mrtvih pesnikov kot še nikoli doslej.

 

 
Domovanje.com
2007 © DMP - DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV | gostovanje: domovanje.com | oblika: lukaumek.com | izvedba: cvetan.net