+ / - | on / off

>> več videospotov

>> več fotogalerij

Društvo mrtvih pesnikov v eter izstreljuje svojega Pingvina. Seveda ne gre za ptiča južnih ledenih prostranstev, temveč za novi, po skladbah Pod oblakom, V tvojih rokah in Rabm 2 že četrti singel z njihovega še vedno aktualnega albuma Krog (ZKP RTVS, 2010). Foto video si lahko ogledate TUKAJ.

Če so bili prejšnji trije singli na novo predelane starejše uspešnice skupine, ki so jim DMP-jevci ob 20-letnici svojega delovanja v studiu pod taktirko producenta Žareta Paka vdahnili nov značaj, energijo, svežino in v primeru Rabm 2 celo besedilo, lahko o Pingvinu rečemo, da gre za eno izmed treh povsem novih skladb na albumu, ki znabiti nakazujejo nadaljnji ustvarjalni razvoj skupine.

Morda bo Pingvin Mrtvih pesnikov komu pomenil zgolj osvežilno misel na antarktično zimo sredi vročega slovenskega poletja. Morda bo kdo drug, kakor mu pač ustreza, DMP-jevcem v povezavi z aktualno novinarsko raco oziroma Jankovićevim »pingvinskim« citatom prilepil levo-desno politično etiketo. A sporočilo Društva mrtvih pesnikov je drugje: čas je, da presežemo pingvinstvo. Čas je, da spremenimo svet, v katerem živimo. Čas je, da začnemo graditi drugačne odnose. Čas je, da pozabimo na tisto, kar nas deli, in odkrijemo vse, kar nas povezuje. Morda glasba za to danes ni več dovolj. Morda pa bo komu pomagal vsaj stopiti na to pot prav Pingvin.

 
Domovanje.com
2007 © DMP - DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV | gostovanje: domovanje.com | oblika: lukaumek.com | izvedba: cvetan.net