+ / - | on / off

>> več videospotov

>> več fotogalerij

Ko si pripravljen(a) iti do konca, ko ni več poti nazaj, ko se ljubezen spremeni v vojno, ko zadeneš v srce …

Bojna črta. Re-pro glasbeno presenečenje Društva mrtvih pesnikov za konec poletja. Ljubezen in smrt usodno povezani v prepletu človeških strasti, v svetu nasprotij, spopadov in medsebojnih odnosov. Eros in tanatos, nerazdružljiva dvojčka, začetek in konec, alfa in omega.

Medtem ko DMP-jevci počasi zaokrožujejo promocijo še vedno aktualnega albuma Krog ter se počasi lotevajo novih koncertnih in ustvarjalnih izzivov, so pobrskali po svojem arhivu in na plano potegnili skladbo Bojna črta ter pripadajoči videospot, ki so ga v režiji Klemna Dvornika posneli jeseni 2009, tik preden so se posvetili ustvarjanju Kroga. Gre za sedmo skladbo z albuma Vojna in mir, ki bo doživela posebno medijsko pozornost v obliki singla. DMP s tem na nek način dokončujejo tisto, kar so nameravali storiti pred izidom Kroga, pa jim tedaj zaradi spleta različnih okoliščin ni uspelo. Tako se Bojna črta kaže kot izvrstna zapolnitev vrzeli v času ustvarjanja novega albuma. Obenem s koncertno dejavnostjo v »vštekani« in »odštekani« različici Mrtvi pesniki dokazujejo, da so še kako živi, da še vedno brcajo in korakajo na bojni črti med prvoborci slovenske glasbene scene.

Po ekskluzivni premieri na MTV Adria prihaja skladba tudi na druge televizijske, radijske in spletne frekvence. DMP se tudi tokrat niso izneverili svoji tradiciji, saj gre kljub vojaško zvenečemu naslovu za ljubezensko pesem, nastalo pod Alanovim peresom, ki se v spotu, posnetem v okolici Ljubljane, skupaj z »vojnima kameradoma« iz skupine Markom in Tomažem v vihri spopadov trudi preživeti na resnični bojni črti. Spot je bil posnet jeseni 2009, ko je skupina za kratek čas delovala kot trio, se pravi, še preden se ji je pridružil sedanji kitarist Peter, ki ga posledično ne zasledimo v kadrih.
Fante iz skupine še po več letih na snemanje vežejo prijetni spomini in zanimive zgodbe, povezane z izbiro lokacije, scenografijo in rekviziti, ki so jih uporabili, na nek način pa je spot tudi hommage tistim mesecem, ki so jih precej mlajši skupaj preživeli v času služenja v slovenski vojski v vojašnici Novo mesto.

Režija: Klemen Dvornik, DOP: Miloš Srdić, montaža: Gorazd Kernel. Bojno črto si lahko ogledate tudi TUKAJ.

 
Domovanje.com
2007 © DMP - DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV | gostovanje: domovanje.com | oblika: lukaumek.com | izvedba: cvetan.net