+ / - | on / off

>> več videospotov

>> več fotogalerij

Videospot za skladbo Ti si vse skupine je na spletnem portalu YouTube pred kratkim presegel magično mejo milijon ogledov.

Še pomnite tiste prizore iz videospota na ljubljanskem štacjonu s še rosno mlado Majo Martino Merljak v vlogi rejverke?
Če so se Mrtvi pesniki v svojem spotu za skladbo 25 z albuma 20:00 (2000) še samoironično poigravali z idejo, da naj bi v prihodnosti prodali 25 milijonov albumov, je podatek iz naslova tega prispevka povsem resničen. Več kot milijon youtubeovskih ogledov skladbeTi si vse je zadosten dokaz za vse tiste, ki se morda še vedno sprašujete, katera je največja uspešnica novomeške zasedbe. Poslušalci skupine, ki so v sedmih letih priklikali prvi milijon, so posneli in objavili na YouTube-u tudi več kot 10 priredb te skladbe. Med njimi je tudi odlična priredba Marijana Dovića, ki jo je posnel Slovenski oktet.

Po izidu skladbe Ti si vse (20:00) sta se bandu zgodila še dva albuma – Vojna in mir (2008) in Krog (2010) ter kopica izvrstnih koncertov, nabrala pa sta se tudi že več kot dva ducata let glasbenih izkušenj. Približuje se 25. obletnica delovanja Društva mrtvih pesnikov in člani benda v prihajajočem novem letu ob tem jubileju za svoje zveste navijače pripravljajo posebno glasbeno presenečenje. V vsakem pogledu je DMP trenutno v ustvarjalni fazi in nobena skrivnost ni, da fantje že nekaj časa aktivno snujejo nov avtorski glasbeni material.
Vmes se ne branijo velikih in manjših koncertnih odrov in tako jih boste lahko v živo slišali za silvestrovo na novomeškem Glavnem trgu skupaj s skupino Dan D.

 
Domovanje.com
2007 © DMP - DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV | gostovanje: domovanje.com | oblika: lukaumek.com | izvedba: cvetan.net