+ / - | on / off

>> več videospotov

>> več fotogalerij

Novi singel skupine DMP Pleši z mano je poklon Ljubezni. Na obzorju je že izid dvojnega albuma uspešnic ob 25-letnici benda. Foto: Ema Koncilija

Na letošnje valentinovo na radijske valove prihaja povabilo na ples skupine Društvo mrtvih pesnikov v ovojnici njihove najnovejše skladbe Pleši z mano. Člani skupine so skladbo posneli v začetku januarja v studiu Codelli, končno zvočno podobo pa sta oblikovala Peter Dekleva in Zmago Šmon, kar je po večletnem sodelovanju z Žarkom Pakom zanimiva in opazna sprememba.

Mrtvi pesniki tako že opozarjajo na zanje jubilejno leto – prav letos namreč praznujejo 25-letnico delovanja pod sedanjim imenom, v prazničnem letu pa načrtujejo tudi izid dvojnega albuma svojih največjih uspešnic, The best of ..., ki bo slovenski publiki ponudil mnoge legendarne posnetke iz četrtstoletnega ustvarjanja skupine, ki »smo si jih želeli, pa nikoli mogli dobiti«, saj je večina od dosedanjih šestih albumov razprodana.

Izid skladbe Pleši z mano spremlja predstavitveni video, delo ilustratorja Andreja Blažona, ki že vrsto let skrbi za vizualno podobo skupine in je edini slovenski umetnik, ki je bil lani izbran v druščino najboljših svetovnih risarjev publikacije Strokes of Genius.
(http://andrejblazonart.tumblr.com/)

 
Domovanje.com
2007 © DMP - DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV | gostovanje: domovanje.com | oblika: lukaumek.com | izvedba: cvetan.net