+ / - | on / off

>> več videospotov

>> več fotogalerij

Društvo mrtvih pesnikov začenja praznovanje ob srebrnem jubileju. Novemu singlu Na polju zlomljenih besed bo sledil dvojni album največjih uspešnic »25«, ki izide 30. septembra.

Pesniki, bolj živi kot kadarkoli prej, so že spomladi udarili s himno ljubezni Pleši z mano, zdaj pa med poslušalce pošiljajo še eno z ljubezensko tematiko, Na polju zlomljenih besed. Kot pravi pevec skupine Alan Vitezič: »Nismo več dvajsetletniki, da bi peli o idealnem svetu. Odnos med dvema je cesta, posuta z vrtnicami, ki so na prvi pogled lepe, a ko prideš bližje, lahko zbodejo!«

Pesem je nastala v ljubljanskem studiu Codelli, zvočno podobo sta prispevala kitarist skupine Peter Dekleva in Zmago Šmon. Na polju zlomljenih besed spremlja tudi zanimiv in estetski »lyric« video.
Obe pesmi nakazujeta glasbeno usmeritev skupine v prihodnje in napovedujeta dvojni album uspešnic skupine z naslovom »25«. Spomnimo naj, da Društvo mrtvih pesnikov v jubilejnem letu pripravlja tudi veliki koncert ob 25-letnici skupine. Ta »občni zbor« članov, podpornikov, ljubitelje dobre glasbe in vseh ljudi dobre volje bo v soboto in nedeljo, 17. in 18. oktobra, v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, kjer boste lahko prisluhnili skupini skupaj z godalnim orkestrom Glasbene šole Marjana Kozine, pevskim zborom OŠ Grm, skupino Copacabana in nekdanjimi člani banda.

 
Domovanje.com
2007 © DMP - DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV | gostovanje: domovanje.com | oblika: lukaumek.com | izvedba: cvetan.net