+ / - | on / off

>> več videospotov

>> več fotogalerij

DMP za letošnje valentinovo vsem ljubiteljem slovenske glasbe poklanja Balet, svoj novi singel. Foto: Jani Ugrin.

Skladbo so več let hranili v rokavu, jo brusili, preigravali mnoge variacije in iskali zanjo ustrezen glasbeni izraz. Končno so za svoj baletni »pas de deux« ponovno združili moči s producentom Žaretom Pakom in nastala je pesem, v kateri odstirajo počelo lastne ljubezni do glasbe in ustvarjanja nasploh. »Kdo note mi daje, kdo strune zamaje, kdo dušo vzame, ljubezen vname?«

In če se zdi, da se besedilo nalezljivega refrena retorično sprašuje po stvareh, ki segajo onkraj vsakodnevne življenjske rutine, lahko v kiticah začutimo bolj družbeno kritične tone – Mrtvi pesniki med drugim opozarjajo, da ljudje v življenju mnogokrat delujemo kot marionete brez lastne volje in hrbtenice, ujetniki lastnih predsodkov in družbenih konvencij. Balet v tokratnem kontekstu lahko razumemo tudi kot prispodobo vsega, kar ta žlahtna oblika giba lahko predstavlja: ujetost v formo in svobodo osebnega izraza.

Svoj Balet so DMP pretekli vikend premierno v živo predstavili na TVS na festivalu Poprock v okviru Dnevov slovenske zabavne glasbe, danes pa prihaja tudi na radijske valove.

 
Domovanje.com
2007 © DMP - DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV | gostovanje: domovanje.com | oblika: lukaumek.com | izvedba: cvetan.net