Novi singel in videospot Astronavt

DMP – Društvo mrtvih pesnikov, glasbena zasedba iz Novega mesta, 22. oktobra v prostrana vesolja pošilja novi single, ki je hkrati naslovna skladba 8. studijskega albuma Astronavt, in videospot posnet na Nizozemskem.

In kdo je Astronavt? V video zapisu izgleda takole: https://youtu.be/vofNmkDuRJk 

“Naš Astronavt je včasih sam, osamljen, spet drugič sredi dogajanja. Podaja se v neizmerna prostorja svetov glasbe, vesolja in medčloveških odnosov. Je naš odraz trenutka, ki ga živimo. Trenutek, ki se ga vse pogosteje dotika bolečina, izguba, minevanje, pa na drugi strani spet zorenje, rast in novo življenje. Zavedanje lastne končnosti in ekstatičnega samopotrjevanja v ustvarjalnosti. Lahko temu rečemo zrelost ali narcisistična zagledanost v lastno podobo? Kaj je na drugi strani zrcala?”

Pred Astronavtom sta izšla že dva singla z novega albuma, Tinta in pero [https://youtu.be/aDS5G5JgOAA] in Čip [https://youtu.be/KTKuUcpva3Y].

Album Astronavt

7. novembra prihaja na zvočne nosilce blizu vas! 😉 To bo že 8. studijski album skupine Društvo mrtvih pesnikov, na njem pa so skladbe, ki utegnejo preživeti tukajšnji čas in preseči tuzemski prostor. Novi album prinaša predrugačeno zvočno podobo benda. Glasbeni izraz je bolj neposreden, bend pa krmari med tršimi zvoki, akustičnimi napevi in nenazadnje prepoznavnimi intimnimi skladbami, ki so zaščitni znak skupine.

Premierni koncert Astronavt

21. novembra ob 20:00 CET v Siti teatru v Ljubljani (SI, Evropa, Zemlja, Rimska cesta) premierno v živo, na koncertu pa bodo predstavljene tudi vse nove skladbe in potencialne uspešnice z novega albuma.  Obiskovalici bodo doživeli celostno koncertno izkušnjo DMP, saj bodo ob predstavitvi skladb z novega albuma lahko uživali tudi ob uspešnicah Ti si vse, Nebo nad Berlinom, Komu zvoni, 25 in drugih.

Share:
DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV, ULICA MARJANA KOZINE 28, 8000 NOVO MESTO / KONTAKT: INFO@DMP.SI, 041 764 761 (MARKO), 040 666 304 (ALAN)