Pesniki se vračajo na odre

Zaenkrat le v obliki koncertnega videospota za novi singel Hello, s katerim nas Društvo mrtvih pesnikov spominjajo na čase, ko so bili glasbeni odri še kako živi.

Društvo mrtvih pesnikov, prizor iz videospota Hello

 

Pesnik potrebuje bolečino. Potrebuje veter, presenečenja, negotovost, … skratka spremembe in čustva. Čas korone je prinesel prav to, vendar preprečil glasbene nastope, ki so duša in telo vsakega glasbenega ustvarjalca.

Člani Društva mrtvih pesnikov so zadnje mesece preživeli v ustvarjalni karanteni, vendar pa močno pogrešajo oder in bližnji stik s poslušalci. Za tiste najbolj neučakane so pripravili presenečenje v obliki koncertnega videospota za novi singel Hello z aktualne plošče Astronavt, ki so ga posneli v živo ob premierni predstavitvi albuma.

Povezava do Youtube videospota Hello: https://youtu.be/I6w_boyRxDs

Pesniki se v videospotu sprašujejo ali smo res sami v vesolju ali še kdo stanuje tu. Bomo iskali drug planet, če življenje na zemlji ne bo obstalo? DMP ostajajo optimisti in verjamejo, da bo ples v maskah kmalu končan in bodo koncerti spet zaživeli. Ker pesniki vstopajo v 30. leto delovanja, si slavja v živo s svojimi poslušalci najbolj želijo.

Društvo mrtvih pesnikov – foto Borut Peterlin

Share:

Leave a Reply

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV, ULICA MARJANA KOZINE 28, 8000 NOVO MESTO / KONTAKT: INFO@DMP.SI, 041 764 761 (MARKO), 040 666 304 (ALAN)