Hello iz nekega drugega časa in prostora

Društvo mrtvih pesnikov nas pozdravljajo iz svojih dnevnih sob s singlom in #ostanidoma videom Hello z aktualnega albuma Astronavt.

Društvo mrtvih pesnikov, foto Borut Peterlin

 

Pesnik potrebuje bolečino. Potrebuje veter, presenečenja, negotovost, … skratka spremembe in čustva. Da pa vse lahko dobiš v enem takem paketu, kot se nam je zgodil letos, je neprecenljivo. Društvo mrtvih pesnikov je iz solidarnosti do starejših, šibkih in tudi naše izjemne zdravstvene ekipe sprejelo izziv #ostanidoma in se do danes nismo srečali. Smo se pa v bendu čutili na nek poseben način.

Povezava do videospota na Youtube-u: https://youtu.be/rBCZWXrIu0c

In pred vami je naš odsev tega časa. V naših domovih je prvič na tak način nastala iluzija spletne koncertne izvedbe. To priložnost smo dali novemu singlu Hello z našega aktualnega albuma Astronavt, skladbi, ki kot mi iz osamljenosti kliče v eter in sprašuje, ali smo res edini prebivalci v tem širnem vesolju? Snemanje te koncertne različice iz naših domov nas je pripeljalo v novo izkušnjo, ki nas kar vabi, da se pri njej ne ustavimo. Za nami je neverjeten ustvarjalni mesec, ki je bil povrh še prežet z osebnimi čustvenimi zgodbami članov. Kljub temu ali pa predvsem zaradi tega se je še toliko bolj polnila naša bendovska dropbox mapa s skicami svežega materiala za nov album.

Prizor iz videa #ostanidoma

 

Morda je to vse skupaj darilo, ki ga je bend nepričakovano prejel za svoj jubilej. 30 svečk pa vendarle upihnemo skupaj z našimi fani, ko se bomo lahko objeli.

Singel Društvo mrtvih pesnikov – HELLO, foto Borut Peterlin

Share:

Leave a Reply

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV, ULICA MARJANA KOZINE 28, 8000 NOVO MESTO / KONTAKT: INFO@DMP.SI, 041 764 761 (MARKO), 040 666 304 (ALAN)