DMP v živo izstrelili Astronavta

DMP — Društvo mrtvih pesnikov so v sredo, 21. novembra, v Siti teatru v Ljubljani (SI, Evropa, Zemlja, Rimska cesta), premierno v živo predstavili svoj 8. studijski album Astronavt. Bilo je nepozabno.

Premierni koncert je za nami, nov album med vami, Astronavt pa v medzvezdju!  

Obiskovalici so doživeli celostno koncertno izkušnjo DMP, saj so ob predstavitvi skladb z novega albuma Astronavt uživali tudi ob uspešnicah Ti si vse, Nebo nad Berlinom, Komu zvoni, 25 in drugih. Na koncertu so bile predstavljene razen ene vse skladbe in potencialne uspešnice z novega albuma.

Foto: Darja Štraus Tisu

 

DMP najraje svoje skladbe izvajajo v živo, saj so, kot pravijo, pesmi spisane zato, da živijo med ljudmi. Vsakdanje dogodke hitro pozabimo, dobre koncertne izkušnje pa nikoli. In prav to je bila rdeča nit koncerta, saj so skladbe iz novega albuma Astronavt božale dušo in odmevale še bolj močno in udarno, kot jih lahko slišimo na albumu.

Obiskovalce je pričakalo 10-minutno odštevanje  na velikem platnu, ki mu je sledila vizualna izstrelitev rakete z astronavtom v glavni vlogi. Poleg koncertne je tudi vizualna podoba delovala domišljeno, osrednji svetlobni element v obliki trikotnika je povezal živo izkušnjo s podobo novega albuma Astronavt.

DMP so koncert posvetili bližnjima, ki sta preminula v obdobju nastajanja albuma; umetnici Katarini Avbar in tonskemu mojstru Bobanu Bursaću. Zadnjo skladbo ‘Ti si vse’ pa so posvetili svojim življenjskim sopotnicam kot zahvalo za vso podporo in potrpljenje v času nastajanja albuma.

Recenzijo koncerta lahko preberete tu: https://www.rocker.si/astronavti-poleteli-v-vesolje-siti-teater-pozdravil-nov-album/

Foto: Marjan Cerar, Mops

 

O novem albumu

Astronavt je konceptualen album, ki raziskuje minljivost življenja na zemlji ter izgubljenost človeka v vesolju. “Smo res sami v vesolju ali še kdo stanuje tu?” se sprašujejo DMP in preroško napovedujejo pohod človeka v neskončnost medzvezdja. Vsakdo se kdaj počuti kot astronavt, izgubljen v svojem, lastnem vesolju.

Na albumu najdemo dve skladbi, ki sta že radijski uspešnici – Tinta in pero in Čip, ter Padalo za strah in naslovno Astronavt, ki sta kot singla s pripadajočima videospotoma izšla v oktobru in novembru.

Foto: Miro Majcen

 

Načrti za prihodnost

Že v decembru imajo napovedanih nekaj koncertov na različnih koncih Slovenije. V kratkem jih boste lahko ujeli v Ljubljani in Velenju, pa tudi Korošci ne bodo ostali brez astronavtskega doživetja.

 

Skladbe na novem albumu Astronavt 

1. Hello

2. Padalo za strah

3. Astronavt

4. Formula časa

5. Čip

6. Srce

7. Begunca

8. Tinta in pero

9. Od zibelke do groba

10. Filozof

Foto: Miro Majcen

 

Avtorja skladb: Alan Vitezič (1-9), Tomaž Koncilija (10)

Aranžmaji skladb: DMP – Društvo mrtvih pesnikov

Producent: Peter Dekleva

Mix: Peter Dekleva

Snemanje: Studio Codelli in Lotos Music Recording studio

Mastering: Abbey Road Studios (VB), La source mastering (FR)

Share:

Leave a Reply

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV, ULICA MARJANA KOZINE 28, 8000 NOVO MESTO / KONTAKT: INFO@DMP.SI, 041 764 761 (MARKO), 040 666 304 (ALAN)