ASTRONAVT

2018
DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV
DMP
Producer: PETER DEKLEVA
Number of discs: 1

ASTRONAVT

Konceptualni album. Vstop v vesolje srednjih let. Življenjske izkušnje, odhodi, prihodi, mimohodi. Izgubljanje in najdevanje. Najčistejša slika tistega, kar Društvo mrtvih pesnikov dejansko je. Nastalo v enem zamahu. Direktno iz srca v srce.

Astronavt (zvezdoplovec) je naš osmi album – 8 je neskončno, neskončno je 8, trdimo v kosovelovski maniri. Tudi glasba je neskončna – absolutna, univerzalna, brezmejna. Naš astronavt je včasih sam, osamljen, spet drugič sredi dogajanja. Naš astronavt se podaja v neizmerna prostorja svetov glasbe, vesolja in medčloveških odnosov. Je naš odraz na trenutek, ki ga živimo. Trenutek, ki se ga vse pogosteje dotika bolečina, izguba, minevanje, pa na drugi strani spet zorenje, rast in novo življenje. Zavedanje lastne končnosti in ekstatičnega samopotrjevanja v ustvarjalnosti. Lahko temu rečemo zrelost ali narcisistična zagledanost v lastno podobo? Kaj je na drugi strani zrcala?

Vesolje=vsemirje à svetu pošiljamo tudi sporočilo miru in nenasilja na vseh ravneh – od osebne/zasebne do družbene in globalne. Naše vrednote so sprejemanje, tolerantnost, svetovni etos … Še vedno smo iskalci, raziskovalci skrivnosti neskončnih prostorij človeških čustev.

Prepoznavate v nas iskrenost ali preračunljivost? Smo za vas resničnost ali privid, prisluh? Nosimo srce na dlani ali manipuliramo z množicami in sami s sabo? Lebdimo v vesolju, čakamo v limbu? Prerežite popkovino, katapultirajte nas ali pa odprite vrata in nas povabite noter, v svoje srce!

Upiramo se drugemu zakonu termodinamike in vedno znova vlagamo energijo v skupno stvar; gradimo svoj svet. Svet, v katerega vabimo podobno misleče in v katerem ne zapiramo vrat drugačnim. Bežimo pred kaosom, ki nas obdaja. Želimo biti ogenj, ne led; svetloba, ne tema; dobro, ne zlo. Verjamemo, da glasba lahko spreminja ljudi. Na bolje.

Share:
DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV, ULICA MARJANA KOZINE 28, 8000 NOVO MESTO / KONTAKT: INFO@DMP.SI, 041 764 761 (MARKO), 040 666 304 (ALAN)