DMP V BLUNOUTU

oktober 20, 2023
8:30 PM
DOMŽALE
DMP V BLUNOUTU
DMP V BLUNOUTU
Društvo mrtvih pesnikov, skupina poimenovana po filmu Petra Weira, zaznamuje slovensko glasbeno sceno že več kot trideset let. Do danes so izdali osem studijskih albumov in lani dočakali tudi svojo prvo vinilko, koncertno ploščo Društvo mrtvih pesnikov 30 – Izštekani z godalnim kvartetom Corcoras.
Novomeška zasedba je opazneje stopila na slovensko glasbeno sceno leta 1993 v Sežani, kjer so zmagali na festivalu Pop delavnica s skladbo Ko prižgeš nov dan. V naslednjih letih je sledil dokončen preboj z uspešnicami Ti in jaz, Čutm te, Rabm, Me že ma, da bi te, 25 in Ti si vse, ki je postala zaščitni znak skupine s skoraj dvemi milijoni ogledov na portalu YouTube.
Svoje drugo življenjsko obdobje so napovedali z albumom Vojna in mir, ki je prinesel kakovostni preboj in osvojil Slovenijo s skladbami Komu zvoni, Naftalin in Kisik. V zadnjem desetletju so izdali še tri studijske albume (Krog, 25, Astronavt) in nanizali nekaj nepozabnih skladb, od poetične Nebo nad Berlinom, igrive Pleši z mano, metaforičnega Čipa, do nepozabnega Astronavta ter zadnjega singla Mraz.
Člani skupine, pevec in kitarist skupine Alan Vitezič, basist Tomaž Koncilija, bobnar Marko Zajc, kitarist Peter Dekleva in klaviaturist Boštjan Artiček bodo v razširjeni zasedbi predstavili zgodbo dozorelih pesnikov skozi vrtiljak svojih najlepših pesmi. Pričakujemo energični koncertni performans v katerem se bodo DMP prelevili v izkušeno rock atrakcijo in ponudili hitovsko obarvan repertoar za glasbene sladokusce in množice.
DMP zase pravijo, da so ambasadorji slovenskega jezika. Svoje skladbe izvajajo le v živo, saj so napisane, da živijo med ljudmi. Vsakdanje dogodke hitro pozabimo, dobre koncertne izkušnje pa nikoli.
Alan Vitezič, vokal, kitara
Peter Dekleva, kitara, spremljevalni vokal
Tomaž Koncilija, bas, spremljevalni vokal
Marko Zajc, bobni, spremljevalni vokal
Boštjan Artiček, klaviature, spremljevalni vokal
…………………………………………..
Več informacij na: 041 552 840
Vstopnice na voljo prek maila blunoutclub@gmail.com
Število vstopnic je omejeno!
Blunout / music club
Ljubljanska 72, 1230 Domžale
Info: blunoutclub@gmail.com
Sledite nam (follow us):
FB/BlunoutClub
Instagram: blunout_club
Share:
DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV, ULICA MARJANA KOZINE 28, 8000 NOVO MESTO / KONTAKT: INFO@DMP.SI, 041 764 761 (MARKO), 040 666 304 (ALAN)